Nationale Watertechnologie Week en Aqua Nederland Vakbeurs; een succesformule

March 28, 2018 - 2:37 PM
0 Comments

De Nationale Watertechnologie Week vond dit jaar plaats van 13 t/m 15 maart. NWP, Water Alliance en Envaqua organiseerden in deze week diverse evenementen en workshops en de gezamenlijke stand, de Aqua lounge bezoeken. In de Aqua lounge maakten bezoekers kennis met de nieuwste ontwikkelingen en innovaties uit de branche en kwam het grootste watertechnologie netwerk van Nederland samen. De Nationale Watertechnologieweek flankeert aan de jaarlijks terugkerende Aqua Nederland Vakbeurs welke in de Evenementenhal in Gorinchem wordt gehouden.

De bezoekers en exposanten werden een interessant programma aangeboden gedurende de 3 seminars van de Nationale Watertechnologieweek.

Het seminar op dinsdag voorzag de bezoeker van informatie en kennis van de nieuwste water innovaties op het gebied van de circulair economy. Hoe kunnen we water efficiënter inzetten en vanuit het gebruikte water reststoffen omzetten in waardevolle producten die we kunnen hergebruiken? Deze vragen en meer werden beantwoord in dit goed bezochte seminar.

Op woensdag kwamen de nieuwe zuiveringsuitdagingen in de water en industriële sector aan bod. Bijna 100 deelnemers bezochten dit seminar waar innovatieve manieren om medicijnresten en microverontreinigingen uit afvalwater te verwijderen centraal stond. Met actief carbon, ozon en natuurlijk zuiveren als voorbeelden van manieren om deze nieuwe stoffen aan te pakken werd de bezoeker ruimschoots geïnformeerd

De onbegrensde mogelijkheden van big data en sensoren werden donderdag aan de deelnemers van de seminars gepresenteerd. Tijdens de seminar werden diverse thema’s behandeld. De monitoringstechnologie/sensortechnologie heeft de afgelopen jaren gigantische sprongen gemaakt en enkele praktische voorbeelden werden aan de kaak gesteld.

Op de gezamenlijke Aqua Lounge hebben de bezoekers tijdens de lunch dagelijks de deelnemers van de innovatiestraat en de 3 innovatoren met een plekje op de Aqua Lounge kunnen zien en horen. Onder andere Semilla Sanitation Hubs, Hydraloop, CirTec en Senz2 presenteerden middels een korte pitch hun innovatieve technologie aan het aanwezige publiek. De diverse netwerkborrels gaven de bezoeker de kans om hun netwerk uit te breiden, bestaande contacten te intensiveren en nieuwe kennis op te doen.

Water Alliance, NWP en Envaqua kijken terug op een geslaagde Nationale Watertechnologieweek en Aqua Nederland Vakbeurs.

Revert to Web View
Next Post Previous Post

Comments are closed.